Cheesecake med Krämigt Chokladtäcke
Bottnen:
300 g digestivekex
50 g smör/margarin
Fyllningen:
200 g Philadelphiaost
3 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
100-200 g mjölkchoklad
Chokladtäcket:
200 g mjölkchoklad
1 ½ dl vispgrädde
3 msk smör/margarin
Gör så här:
-
Mixa digestivekexen och smält smöret. Blanda ihop detta. Tryck ut digestiveblandningen i en springform.
-
Riv 100-200 g mjölkchoklad grovt och lägg åt sidan.
-
Separera äggulor och äggvitor.
-
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och socker. Vispa det till en slät smet.
-
Vispa grädden ganska hårt i en annan bunke.
-
Vispa äggvitorna till ett hårt skum (ska kunna vända bunken utan att det åker ur).
-
Blanda ihop alla dessa 3 bunkar i en och rör försiktigt om. Rör ner den hackade chokladen.
-
Häll smeten i formen och täck med plastfolie och låt stå i frysen tills det stelnat.
-
Bryt sönder chokladen till chokladtäcket i mindre bitar.
-
Låt grädden och smöret sjuda upp och rör sen ner chokladhacket.
-
Låt svalna helt och bred sen över cheesecaken.
-
Ställ i frysen i minst 6 timmar.