Cheesecake med Krämigt Chokladtäcke

Bottnen:

300 g digestivekex

50 g smör/margarin


Fyllningen:

200 g Philadelphiaost

3 äggulor

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 äggvitor

3 dl vispgrädde

100-200 g mjölkchoklad


Chokladtäcket:

200 g mjölkchoklad

1 ½ dl vispgrädde

3 msk smör/margarin


Gör så här:

  1. Mixa digestivekexen och smält smöret. Blanda ihop detta. Tryck ut digestiveblandningen i en springform.

  2. Riv 100-200 g mjölkchoklad grovt och lägg åt sidan.

  3. Separera äggulor och äggvitor.

  4. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och socker. Vispa det till en slät smet.

  5. Vispa grädden ganska hårt i en annan bunke.

  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (ska kunna vända bunken utan att det åker ur).

  7. Blanda ihop alla dessa 3 bunkar i en och rör försiktigt om. Rör ner den hackade chokladen.

  8. Häll smeten i formen och täck med plastfolie och låt stå i frysen tills det stelnat.

  9. Bryt sönder chokladen till chokladtäcket i mindre bitar.

  10. Låt grädden och smöret sjuda upp och rör sen ner chokladhacket.

  11. Låt svalna helt och bred sen över cheesecaken.

  12. Ställ i frysen i minst 6 timmar.

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0